среда, 26 октября 2011 г.

Ai noștri tineri…


            Știți cum activează în cadrul CLT Cruglic ?
            Interesant…
            Sunt în legislatura a doua a CLT și ia intrigat ”Măreția” acestei activități, ceea ce îi îndemna la acțiuni sociale specifice acestei vieți multicolore.
            Recent membrii CLT au invitat locuitorii satului la Dezbaterea Publică ” Odihna creativ civilizată a tinerilor din satul nostru”
            La ora numită, maturii cu multe emoții, au venit la dezbaterea publică, doar i-au invitat tinerii satului…
            Ba chiar și eu cu toată experiența profesională catalogată binișor, aveam mari emoții. Aveam misiunea importantă: facilitatorul activității.
            Privind în ”ochiul” asistenței publice am înțeles bine că e vorba de o dezbatere serioasă. Așa a și fost… Membrii echipelor ”N.A.N.” și ”Scînteia”. Postolache Marina, Bocan Daniela, Baluțel Ana, Bocan Cătălina, Grițco Nicolae, Ciorba Ana, Andronic Natalia au provocat spiritele, învitîndu-i la discuție – alegere a soluției: ”Amenajarea parcului central al satului” sau ”Amenajarea stadionului public”.
            Maturii după cum și era de așteptat au fost foarte receptivi, ingenioși și chiar critici.
            Ca o lovitură a fost întrebarea d-lui Igor Postolache: ” De ce tinerii satului sunt pasivi, indiferenți și așteaptă să le cadă ” parcă în gură ?
            Reprezentanții tineretului din sală au răspuns expromt, dar situația, de facto rămîne reală…
            D-na Maria Mereneanu, pensionară, a venit cam cu aceeași nuanță interogativă, spunînd că azi tinerii așteaptă”Ceva de undeva”. D-ei   a venit cu mesajul ” Haideți să amenajăm parcul! Din pensia mea de 800 lei fac o medestă donație de 200 lei. Sunt încrezătoare că exemplul meu îl vor urma și alți consăteni de ai noștri”.
            Întradevăr, participanții, maturii la activitate nu își dădeau rînd la exprimarea opiniilor și a propunerilor.
            Dnul Viorel Grițco s-a străduit să convingă publicul că satul are nevoie de teren sportiv, avem multe-multe argumente convingătoare care l-au ”obligat” pe d-nul Balaban Constantin din Criuleni, participant de onoare la activități, să ceară cuvîntul și să ne promită susținere materială și morală pentru ambele soluții deoarece ambele sunt necesare și utile. Ca un lănțișor de aur ”curgeau” ideile, gîndurile, propunerile spre bine.
            D-nul Gheorghe Bocan a zis că ” dacă fiecare din noi, ne vom aduce contribuția, la sigur că vom reuși”
            Așa să fie… Pentru că mulțumim tuturor participanților la dezbaterea publică și le promitem că îi vom invita în continuare și la activități practice. Doar suntem obligați prin onorabila misiune Dumnezeiască să provocăm tineretul, să-l susținem și să-l promovăm. Iar ei, la rîndul lor, să persevereze.
            Le urăm succes!

P.S.
Luni, 24 octombrie 2011, membrul CLT, participant la dezbaterea publică, Nicolae Grițco, a apărat proiectul ”Amenajarea stadionului public” la comisia de concurs a proiectelor în cadrul Strategiei de Tineret, privind constituirea și restribuirea fondului pentru susținerea activităților organizate de tineret în raionul Criuleni, prin intermediul DGÎ aceasta fiind acțiunea concretă spre soluționarea problemei discutată la dezbaterea publică.
Consider că e un pas promițător, de perspectivă cu reușite în multe – așteptările locuitorilor satului Cruglic

Facilitatorul CLT Cruglic
Ecaterina Verdeș.

Комментариев нет:

Отправить комментарий